Vegansk bolognese

Det här receptet på vegansk bolognese med Pulled Oats kommer blåsa dig av stolen. Vår veganska bolognese kommer bevisa att du inte behöver köttfärs för att göra en god bolognese.

Ni kan också testa veganskarecept.se egna recept på vegansk köttfärssås. Supersmarrig och perfekt som vardagsmat eller lyxig helgmiddag.

Vegansk bolognese – Recept

30 min 4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g krossade tomater
  • 300 g spaghetti
  • 240 g pulled oats tomat (1 paket)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk socker
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 stor gul lök
  • ½ morot
  • ½ kruka basilika

Gör såhär:

  1. Koka upp spaghettin.
  2. Skala och riv moroten i grova bitar.
  3. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Bryn vitlök, morot, lök, basilika och oregano i en stekpanna i 3–4 minuter.
  5. Tillsätt tomatpuré, socker, buljongtärningarna och pulled oats. Stek i 2–3 minuter.
  6. Rör ner de krossade tomaterna och låt puttra på svag värme i 2–3 minuter.
  7. Servera din veganska bolognese!