Vegansk lax – Recept

Vegansk lax är ett utmärkt alternativ för de som föredrar en vegansk eller vegetarisk kost och samtidigt vill ha smaken av lax. Det finns många olika recept och sätt att tillaga vegansk lax, från färdigförpackade produkter till hemlagade måltider som kan tillagas på olika sätt. I den här artikeln får du tips på två goda recept med vegansk lax.

2 goda recept med vegansk lax

Lär dig hur du gör sashimi och fiskburgare på vegansk lax hemma. Båda recepten är lätta att förbereda och är utmärkta alternativ för alla som föredrar veganska eller vegetariska livsmedel. Till båda recepten rekommenderar vi att du använder Vegan Seastar.

Vegetarisk sashimi

Vegetarisk sashimi är ett fantastiskt alternativ till den klassiska sashimin som innehåller fisk. Det är ett lätt och mättande recept som är enkel att göra och som passar perfekt att njuta av på de varmare sommardagarna. Följ dessa enkla steg för att laga en härlig vegetarisk sashimi:

Du behöver följande ingredienser:

  • 310 g Vegansk lax
  • 1 röd lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk soya
  • 2 msk risvinäger
  • Färsk ingefära
  • Färsk koriander
  • Färsk salladslök
  • Färsk chili
  • 4 dl ris
  • 4 dl sallad

Förberedelser:

  1. Skölj riset noggrant och koka det enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Hacka rödlöken och salladslöken och stek dem mjukt i rapsolja.
  3. Tillsätt sesamolja, soya, risvinäger och ingefära och låt det sjuda i några minuter.
  4. Lägg till chili och koriander och låt sjuda några minuter till.
  5. Lägg riset på tallrikarna och toppa det med den förberedda såsen.
  6. Lägg den vegansk laxen på tallrikarna och toppa med löken.
  7. Servera med sallad till.

Vegansk fiskburgare

Vegansk fiskburgare är ett smakrikt, lätt och hälsosamt alternativ till en vanlig fiskburgare. Det är ett utmärkt alternativ för vegetarianer såväl som veganer som söker efter en läcker måltid. Vegansk fiskburgare är lätt att laga och ett perfekt sätt att äta lite mer hälsosamt samtidigt som man får ett gott mål. Följ dessa enkla steg för att laga en vegansk fiskburgare:

Ingredienser:

  • Vegansk lax färdigförpackad
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • 2 msk majonnäs
  • 2 skivor cheddarost
  • 2 hamburgerbröd
  • Salt och peppar

Förberedelser:

  1. Skiva den vegansk laxen i små bitar.
  2. Mosa äggen och blanda med dijonsenap, parmesanost, majonnäs, färsk persilja, salt och peppar.
  3. Blanda försiktigt ihop fiskskivorna med äggblandningen.
  4. Forma fiskblandningen till två burgare och lägg dem på ett fat.
  5. Lägg på cheddarost och hamburgerbröd.
  6. Värm upp en stekpanna och stek burgarna tills de är gyllenbruna.
  7. Servera med valfri sallad.

Komplettera med vegansk tonfisk

Vegansk tonfisk går utmärkt att använda som ett komplement till våra recept. Det är ett smakrikt och hälsosamt tillskott som kommer att lyfta din sashimi eller fiskburgare till en helt ny nivå. Utöver vegansk lax, kan du även testa med vegansk tonfisk.

Varför växtbaserad fisk?

Växtbaserad fisk är en bra alternativ till fisk som fiskas i haven. Det är en miljövänligare, hälsosammare och djurvänligare produkt som innehåller högre näringsämnen än köttbaserad fisk. Det är också ett bra val för de som vill äta mer hälsosamt och få i sig mer näring. Läs mer om fördelarna med vegansk mat hos Livsmedelsverket.

  • Växtbaserad fisk är miljövänligare och hälsosammare
  • Innehåller högre näringsämnen
  • Ett bra alternativ för att minska kött- och fiskintag
  • Ett hälsosammare alternativ som ger mer näring
  • Ett bra alternativ för vegetarianer och veganer

Recept på vegansk asiatisk mat

Vill du ha tillgång till fler veganska recept kan du hitta det här. Du kan även kika in hos Pong Market som erbjuder vegansk asiatisk mat och flera goda recept att tillaga hemma. De har ett stort sortiment av livsmedel som är både ekologiskt och hållbart framtaget. På sidan hittar du recept på veganska maträtter, så som sushi, vegansk nudlar, vegansk dim sum och mycket mer. Det är ett utmärkt alternativ för vegetarianer och veganer som söker efter en läcker måltid.