Kokosfett – ett mirakelmedel

Kokosfett är mirakelprodukten som alla pratar om, men vad är det egentligen som är så bra, och hur kan man egentligen använda produkten? Vi hjälper dig att reda ut alla oklarheter.

Allmän info om kokosfett

Kokosfett eller kokosolja som den ibland kallas, framställs genom att man kallpressar fram mjölk från det färska köttet i en kokosnöt. Detta görs helt utan tillsatser och därför bibehålls alla fettsyror och näringsämnen i kokosfettet.

Kokosfett består av nyttiga fetter 

Kokosfettet är så nyttigt eftersom det innehåller goda och nyttiga fetter. Man har sedan länge känt till detta i Asien, där man har använt oljan för att motverka olika infektioner och virus.I kokosfettet finns tre olika syror (Myristin-, Kapryl- och Laurinsyra), som hjälper kroppen att producera goda tarmbakterier. Det är främst Laurinsyran som gör att kokosfettet anses så nyttigt, då denna syra är effektiv mot olika virussjukdomar, som bland annat Hepatit C och Herpes.Dessutom innehåller kokosfettet mättade fetter, som också anses vara nyttiga. Dessa fetter hjälper bland annat kroppen genom att stärka dess immunförsvar, samtidigt som fetterna hjälper till och ger kroppen energi, då fettsyrorna förbränns snabbt och direkt omvandlas till energi i kroppen. Därmed cirkulerar inte fettet och det lagras inte heller som kroppsfett, och av denna anledning är kokosfett väldigt populärt bland människor som försöker gå ner i vikt. Dessutom skyddar dessa fetterna kroppens inre organ och hjälper både hormontillverkningen, samt de vita blodkropparnas arbete i kroppen.

6 olika sätt att använda kokosfett

Vad kan man använda kokosfett till, och måste man äta det direkt ur burken eller hur använder man det egentligen? Vi ger dig våra bästa tips på vad du kan använda kokosfett till. Du kan använda fettet till allt möjligt egentligen, till exempel i mat eller varför inte som en återfuktande lotion på kroppen? Här har vi tagit fram 6 grymma tips som kommer reda ut alla oklarheter.

Kokosfett i mat

Ät kokosfettet

Det kanske inte är så gott att äta kokosfettet direkt ur förpackningen, men det finns enkla knep för hur man kan få i sig kokosfett på ett ”godare” sätt. Du kan exempelvis steka din mat i kokosfett, blanda lite kokosfett i din smoothie eller ha det på mackan istället för smör etc. Här hittar du ett supersmarrigt recept på en smoothie med kokosfett i.Du kan ha kokosfettet till lite vad som helst egentligen, det är bara din fantasi som sätter gränserna, så börja experimentera med kokosfettet och hitta vad som fungerar bäst för dig!Man brukar rekommendera att man får i sig 1-3 matskedar kokosfett om dagen, för att man ska få i sig tillräckligt för att kroppen ska ha nytta av och kunna utnyttja alla hälsoeffekter från fettet.

Minska sötsuget

Känner du på dig att du äter för mycket socker och vill försöka bli av med ditt sockersug utan att ändra alla dina kostvanor? Då kan du använda kokosfett, som både är en bra och långvarig energikälla, men som även hjälper till att stabilisera ditt blodsocker. Dessutom ökar kokosfettet din förbränning och är bra för dina tarmar.Det behöver inte bli så komplicerat när du ska använda ditt kokosfett, du kan exempelvis ha en klick kokosfett i stekpannan när du ska steka din mat, eller blanda i en tesked i ditt kaffe eller i ditt te.

Tourism

Är det verkligen sant att man kan gå ner i vikt genom att äta kokosfett? Ja, det skulle man faktiskt kunna säga, och det är detta som gör kokosfettet så unikt i jämförelse med andra fetter. Kokosfett hjälper dig att behålla hälsan och att gå ner i vikt, då det innehåller medellånga fettsyror. Det innebär att när du får i dig kokosfettet, så skickas de direkt vidare till levern där de omvandlas till energi, vilket resulterar i att kroppen använder kokosfettet till att skapa energi istället för att lagra den som kroppsfett.Om du vill ha mer hjälp med att gå ner i vikt kan vi rekommendera Hypoxi, som bland annat erbjuder effektiv fettförbränning och hjälper dig att träna smartare.

Kokosfett på kroppen

Som vi redan varit inne på kan du använda kokosfettet till lite vad som helst, och det är bara din fantasi som sätter gränserna för vad som är möjligt. Här har vi på Green n lean tagit fram några exempel på hur du kan använda kokosfett på din kropp.

 

Använd kokosfett för att rengöra och återfukta din hud

Du kan använda kokosfettet både till att rengöra och till att återfukta din hud. Fettet är perfekt att använda som hudkräm för hela kroppen, men också för att ta bort smink. Dessutom hjälper kokosfettet till att mjuka upp kroppen samtidigt som det hjälper till att motverka virus, bakterier och svamp. Börja använda kokosfett på kroppen redan idag, och vi lovar dig att din torra hud kommer bli ett minne blott.

Gör en egen hårinpackning

Det feta kokosfettet kan hjälpa ditt hår att få lyster igen och dessutom återfukta håret genom att mjuka upp dina torra och kluvna toppar. Det är en enkel procedur och du väljer själv hur lång tid det ska ta.

 Gör såhär:

  1. Blöt håret i duschen.

  2. Ta en klick kokosfett och låt den smälta i händerna.

  3. När fettet har mjuknat applicerar du det i håret.

  4. Låt det sitta kvar så länge du har tid eller ork, men gärna en timma åtminstone. Om du inte har tid att vänta, så kan du ta i kokosfett i håret, och låta fettet vara kvar i håret under natten. Om du behåller fettet i håret över natten rekommenderar vi att du sover med en handduk på huvudkudden för att undvika att hela sängen ska bli kletig.

  5. Avsluta med att tvätta ur håret med schampo, och ditt hår kommer att kännas som nytt igen. 

Gör egen deodorant

Spara pengar från dyra deodoranter genom att skapa din egen deodorant som fungerar minst lika bra. Din egengjorda deodorant kommer vara fri från kemikalier, parfym och aluminium. Det är inte speciellt svårt och det du behöver är:

  • 1 dl ekologiskt kokosfett

  • 1 dl majsstärkelse

  • 1 dl bikarbonat

  • Frivilligt: esterisk olja

Såhär gör du:

Börja med att smälta kokosfettet i ett varmvattenbad.

Blanda i bikarbonat, majsstärkelse och eventuell olja och sedan väntar du bara tills detta har stelnat. Nu är deodoranten klar och redo för att börja användas!

Det är superenkelt att använda deodoranten, då du använder den genom att smörja in krämen under armarna på samma sätt som när du använder en hudlotion.

Kokosfettet kommer återfukta din hud, stärkelsen kommer att suga upp fukt och bikarbonatet kommer hålla oönskad lukt borta. Perfekt helt enkelt!